|
Dom in družina družinske tematike, starševstvo, otroci, stanovanja, gospodinjski nasveti ... |
|
Orodja za teme |
|
||
|
![]()
Najprej naj pojasnim, da živim v precej stari hiši s precej staro napeljavo, ki pa je bila seveda do/pre-delovana ne vemo več kolikokrat. Tako imam na hodniku dve stikali, ki prižigata/ugašata tri luči. Eno stikalo je na enem koncu hodnika, drugo na drugem, ena luč na sredi hodnika, druga na stopnišču, tretja pa na zunanjem hodniku. In tu je problem...
Namreč, ko prižgem luči na hodniku, mi sicer zelo prav prideta prva in druga, tretja pa niti slučajno, ker je v drugem prostoru. Po drugi strani pa je zoprno tudi, da, ko pridem recimo ponoči domov, ne morem prižgati te tretje luči, ampak moram najprej do enega od stikal v notranjem hodniku. Seveda po temi. Vprašanje: Ali je možno, da se ta tretja luč "odklopi" s tega "niza" (ja, nimam pojma o elektrikoinštalacijah) in dobi svoje lastno stikalo (v zunanjem hodniku), ki ne bi vplivalo na onidve. Rešitev, da preprosto odvijem žarnico v tretji luči, zato ni rešitev ![]() Verjamem, da če bi poklicala električarja, bi mi on vse povedal in naredil, ampak imam pač take izkušnje, da si raje kaj kolikor se da sama razjasnim, preden kličem "majstre". Upam, da sem pojasnila kolikor-toliko razumljivo ![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Lenči, da se. Vse se da naredit. Vprašanje je samo, kako so "drati" napeljani. Mogoče maš srečo in je za to opravilo zelo malo stroškov. Mogoče bi bilo pa precej.
Če se ti kaj zelo ne mudi, ti lahko pogledam, ko pridem kaj naokoli ... ![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Mišel, z veseljem počakam nate. Kako je kaj napeljano, pa sam bog ve - bom probala zahaklat tistega, ki je zadnji delal tu.
Vedela sem, da lahko računam nate ![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Kar zahaklaj ga, da ti vsaj približno pove, kako je kaj speljano. Če ne bom pozabil, bom vrgel v avto tudi mal orodja ...
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
moj nasvet: štemarco, majzl pa kladu, ... par metrov oranžnih podometnih cevi,nekaj pod ometnih doz in par metrov kabla...žakelj mivke in gipsa pa akcija...
v dveh dneh maš vse rešeno... v treh pa še pospravljeno in pobeljeno nazaj ![]() TO je edina rešitev, da boš imela končno mir v hiši ![]() ![]() |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
![]() |
||
|
|
||
|
![]() |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() Aldebaran... ne bit no tak tipičen dec. Ne, tvojega nasveta ne bom in ne morem upoštevati. Iz več razlogov. Saj sem to omenila. |
||
|
|
||
|
![]() |
|
|
|
||
|
![]() |
|
|
Značke |
luči, stikala, zmešnjava |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
Spored Fox je popolna zmešnjava | madmitch | SiOL TV | 11 | 30.10.2011 16:23 |
xenon luči | cardak | Avtomobilizem | 14 | 26.03.2009 19:51 |
zamenjava luči v kopalnici! | mao | Dom in družina | 5 | 05.11.2007 16:13 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 02:46.