|
|||
|
![]() Citat:
Dvomim, da kateri od zagretih nacionalistov upa zmerjati Bosanca direkt v obraz.. |
||
|
|
||
|
![]()
nimam slabih izkušenj glede tega, sicer pa tudi sama poskušam na ljudi s katerimi živim vplivati z razmišljanjem, da je treba spoštovati vse ljudi in ne jih poniževat če so iz drugega kraja ali imajo drugo barvo kože , če pridejo v naše okolje s svojo drugačnostjo jim pomagati da se "vklopijo"
seveda v to ne sodijo razne deviantne skupine ljudi , ki ogrožajo druge po moje otroci nestrpnost prinesejo večinoma iz domače hiše.. |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
|
||
|
|
|||
|
![]() Citat:
![]() |
||
|
|
|||
|
![]() Citat:
Nekateri ste mnenja, da to izvira iz družinskega okolja...kaj pa če ne? Mladostniki so precej ranljiva skupina ljudi in vsi vemo kako pomembni so sovrstniki v času pubertete, razvoja v svojo osebnost, ko staršev ne želijo poslušati. Se stereotipi, predsodki in nenazadnje izražena nestrpnost prenašajo med mladimi samimi? |
||
|
|
||
|
![]()
Želela bi si, da bi bilo moje mnenje samo odraz moje lastne paranoičnosti; zdi se mi namreč, da na vseh področjih skoraj pokamo po šivih od nestrpnosti...
Že če poslušam besednjak premnogih, je na vsakem koraku moč slišati "čefur", "Šiptar", "muslič" itd. Stvar pride celo tako daleč, da punca (primer slišala na lastna ušesa) povsem suvereno vpraša fanta, ali je Šiptar... Fant normalno odgovori, da ni. Druga punca, ki razume, v čem je fora, ga vpraša, če je Albanec. Fant odgovori, da je. In prva punca presenečeno vpraša, če ni to isto... Večina od nas je verjetno slišala, kako že mulci tekmujejo, kdo bo najsočnejše užalil "ta spodnje"... In ravno ti "ta spodnji" so odlično sredstvo za nabiranje točk na volitvah, saj "nam samo kradejo življenjski prostor, kradejo zaposlitve, v našo oh in sploh super deželico "na sončni strani Alp" pa vnašajo kriminal in ji znižujejo standard"... In nihče niti z očesom ne trzne. Pa proglašanje gayev in lezbijk za bolane, nenormalne, pokvarjene itd. In za katere si celo državni funkcionar dovoli reči, da ne spadajo pod Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, temveč pod Ministrstvo za zdravje... Da ne omenjam poslanca, ki povsem odkrito pove, da s homoseksualcem ne bi spil niti kave... In se nihče ne zgraža. Vsaj odkrito in naglas ne. Samske ženske, ki bi eventuelno uporabile biomedicinsko pomoč pri zanositvi, so itak samo zafrustrirane ženske, ki sovražijo moške in jim je treba že zaradi tega prepovedati imeti otroka, njih pa poslati na psihiatrijo, saj s takimi nazori pač niso za med ljudi, med normalne že ne. Groza. Res. Romom po hitrem postopku odvzamejo vrtec, saj je zgrajen na črno, nihče pa ne trzne, ko se pojavi podatek, koliko počitniških hišic v lasti "slovenskih elitnežev" je na črno zgrajenih na območju Triglavskega narodnega parka (ki jih Inšpektorat za okolje in prostor sicer obravnava, ampak niso v prednostnem planu). Šolski minister se odloči, da bo ločil razred - Rome posebej, klene Slovence pa posebej... Razen parih nevladnih organizacij pa spet nula od reakcije... Nato se zgodi, da poslanec poslanko skoraj na ginekološki pregled pošlje in (surprise, surprise!) spet minimalen odziv v medijih, nobenega konkretnega odziva s strani "pristojnih", spet znak, da je pri nas to sprejeto, skoraj dovoljeno. In mene pri vsem tem splošno vzdušje prav nič ne preseneča - v tem vzdušju se kalijo nove generacije, ki odražajo mišljenje, vedenje in delovanje tistih, ki bi lahko vplivali na drugačen, vsaj približno strpen odnos do skupin, ki so popolnoma po krivici označene za marginalne. Za bruhat. |
|
|
|
||
|
![]()
Tud jaz upam, da je tole odraz tvoje paranoje. Menim pa, da se nestrpnosti ne da resevati sistemsko, ampak jo lahko resi samo vsak posameznik sam pri sebi. Nihce te ne more prisiliti, da si o nekomu ne mislis tistega, kar si pac hoces.
|
|
|
|
|||||
|
![]() Citat:
Citat:
Citat:
![]() |
||||
|
|
|||
|
![]() Citat:
|
||
|
|
||
|
![]()
Hja, kulture nasih funkcionarjev u bistvu sploh ne bi komentiral. Dokler je komunikacija na nivoju, na kakrsnem je, je z vidika drzavne integritete njihova nestrpnost zal med marginalnimi problemi. U glavnem, o tem niti ne zelim debatirat, ker je stvar u podnu.
Bolj zanimivo se bi bilo pogovort o drugem primeru, o tistih dveh puncah in siptarju oz. albancu. Za moje pojme punca, ki ga je sprasevala, a je siptar, ni nestrpna. Pac ne ve, da je izraz `siptar' ekvivalenten svabu, makaronarju, jodlarju... Ce pa punca se naprej uporablja enake izraze, po tem, ko ve, kako je s tem - ja, to je nestrpnost. Ocitno je torej treba identificirati tiste ljudi, ki so nestrpni namenoma. Ti namrec zastrupljajo tiste s sibkejsim znanjem (sploh recimo odrascajoce otroke), jih filajo z nepopolnimi in pristranskimi informacijami ter s tem sirijo svoje leglo. In temeljno vprasanje: kako odkriti taksne ljudi? Sam nimam pojma. |
|
|
Značke |
mladimi, nestrpnost |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 17:25.