|
SiOL TV Pripombe, predlogi in vprašanja o SiOL TV, BOX, programskih shemah, kanalih, interaktivnih aplikacijah, videotekah. |
![]() |
|
Orodja za teme |
|
||
|
![]()
Pred nekaj meseci sem zaprosil za dodatni tv kanal in siol mi ga je odobril. Do sedaj nisem imel kakšnih velikih problemov, razen kakšne kocke včasih, pa me to ni preveč motilo. Zadnje čase pa mi je začelo sliko na obeh tv zelo šteket. Pa sem danes poklical na siol in mi je operater povedal, da pri meni nista možna 2 tv. Povedal je, da je drugi stm čisto na meji in, da se ne da kaj storit. Kupil sem seveda dodatni stb za 188€, ki mi, če tv ne bo delovalo lahko kr prodam. Tukaj se vprašam ali siol zavaja uporabnike, da kupijo drugi stb, potem pa nič več ne dela? Ali se res ne da na liniji čisto nič storiti?
|
|
|
|
||
|
![]()
Daj mi zaupaj še enkrat tvoje uporabniško ime na ZS, da pogledam če se še kaj da urediti.
lp |
|
|
|
||
|
![]()
Jaz bi na tvojem mestu zahteval povračilo denarja za stb.
Pri sebi tudi opažam, da je SNR margin vedno nižji. Od vedno stabilnega 13-14 je sedaj okrog 9-10 večinoma 9. Upam,da ne bodo priklopli še kakega soseda na ADSL. |
|
|
|
||
|
![]()
Kje pa se to vidi, ta SNR? No moram povdarit, da je danes po klicu na siol delalo vse ok, tak, da bom videl kaj bo...
|
|
|
|
||
|
![]()
Prijaviš se v modem in pod line status. Pač odvisno kateri modem imaš.
|
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
Potem pa se začne "trnova pot" vračanja STB-ja. STB sem po nasveta nekoga iz 080 vrnil v TELEtrgovino, potem pa pride prvi obrok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sem pa seštel, da je bilo letos za SIOL storitve potrebno oddati že ŠEST priporočenih rekalmacij, pritožb, zahtev,.... Tako da SHON pripravi se, pa upam da boš uredil prej kot jaz ![]() ![]() |
||
|
|
||
|
![]()
"080 Urban" ali bi lahko prosim tudi meni preveril, ali je možno imeti na moji liniji 2xTV. Da nebi zastonj kupoval SBT-ja. Uporabniško ime sem poslal preko zasebnega sporočila. V naprej hvala.
|
|
|
|
||
|
![]()
Samo zdej kaj naret, ko maš že več kot leto dni 2tv, potem pa ne moreš več, ker linija tega ne zmore. Vzrok tega pa je, da so na sosednje parice priklopli druge naročnike in sedaj ti motijo tvojo parico. A ti bodo v tem primeru vrnili denar???
|
|
|
|
||
|
![]()
bodo....my ass...
![]() moja izkušnja...bil sem med prvimi naročniki trio paketa in po enem letu delovanja brez problemov, je linija začela vedno bolj pešat in s tem tudi televizija. kaj so mi rekli: "gospod, zal, ne moremo vam več zagotoviti popolnega delovanja televizije. če vas kockanje zelo moti, lahko prekinete pogodbo brez stroškov ali pa preidete na duo ali solo paket". potem sem se ravno selil in sem priključek prenesel na drugo lokacijo, tam pa sedaj sploh ne pridem več niti do interneta ![]() skratka, barabe požrešne so in sploh jim ni pomembno za kvaliteto storitev in zadovoljstvo uporbnikov pač pa samo, da se nas obira...tko pač je in še dobro, če imaš možnost izbirati ponudnika ![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Ko pade SNR margin na 6 dB se začne modem sesuvati (linijo meče ven). Zaradi tega ti mora Telekom zmanjšati hitrost povezave med modemom in centralo, tako da se margin poveča (margin = razmerje močsignala : šum v dB).
Nekoliko si ga lahko izboljšaš sam. Ko pride telefonska žica v stanovanje jo čim manj štukaj, naj bo čim krajša, ne sme potekati poleg električnih kablov, adapterjev, kabla monitorja,... Prav tako ne sme potekati čez protinapetostno zaščito. Ko sem jaz vse to urihtal mi je iz 20 dB naraslo na 24 db. Res pa je da imam po hiši napeljan kar mrežni kabl (telefonska linija), kabli od centrale pa do hiše so relativno novi (starost cca. 8 let) in napelani po večih ceveh (niso vsi skupaj stlačeni). Ko boš po hiši porihtal nam sporoči za koliko se je izboljšalo... |
|
|
![]() |
Značke |
enem, letu, možen, siol, uporabe, več |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
Novo v ponudbi.."Testni uporabnik" - zavajanje naročnikov ali??? | saonaion | SiOL TV | 27 | 31.12.2015 02:37 |
razdelitev siol tv na več računalnikov | jan050 | Tehnična pomoč | 3 | 14.05.2007 19:17 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 04:09.