Nazaj   Siol.net forumi > Multimediji > Računalništvo in internet

Računalništvo in internet internet, hardware, software ...

 
 
Orodja za teme
  #1  
Staro 25.10.2007, 13:18
she Uporabnik she ni prijavljen
Novinec
Član od: Aug 2007
Sporočila: 17
Privzeto program v c/c++

Zdravo!

Narediti moram enostaven program, ki bo prebral dve celi števili in ju s pomočjo seštevanja pomnožil. Ne smem uporabiti operatorja *!
primer:
3*5= 5+5+5=15

Vem, da je program ZELO enostaven in kratek , ampak nimam ideje, kako izpisati rešitev.

Tu je še moj program:


#include<stdio.h>
int main()
{
int a,b;
int rez=0;
int i;

scanf("%d",&a);
scanf("%d",&b);

for(i=a;i>0;i--)
{
printf("%d", );

}
return 0;
}


V printf-u za vejico ne vem kaj naj napišem, da mi bo izpisal drugo število tolikokrat, kolikor je vrednost prvega.

Prosim za pomoč!

Hvala in lp
  #2  
Staro 25.10.2007, 13:53
Cvetlični deček Uporabnik Cvetlični deček ni prijavljen
Odvisnik
Prikazne slike uporabnika/ce Cvetlični deček
Član od: Jun 2002
Naslov: Kransterdaam
Sporočila: 12.028
Privzeto Re: program v c/c++

predlagam novo funkcijo zmnozi(n, x) ki ti v for zanki (1..n) sešteva rVal = x+x

lahko pa samo še ne izpišeš številke v for zanki ampak jo tam samo spreviš v rVal (rVal = b+b) in izpišeš kasneje
__________________
In Soviet Russia, the government controls commerce.

Moj blog

  #3  
Staro 25.10.2007, 16:27
she Uporabnik she ni prijavljen
Novinec
Član od: Aug 2007
Sporočila: 17
Privzeto Re: program v c/c++

še en prog. je.

//11. Napišite program, ki prebere število in izpiše vsoto števil od 1 do tega števila. Npr:
//5 -> 1 + 2 + 3 + 4 + 5 = 15; za preverjanje pravilnosti lahko uporabite tudi formulo (n*(n+1))/2.

#include<stdio.h>
int main()
{
int stevilo,stevec,rez=0;

scanf("%d",&stevilo);

for(stevec=1;stevec<=stevilo;stevec++)
{
rez=rez+stevec;

}

printf("rezultat je %d.",rez);
return 0;
}


/*testiranje:
>Exit code: 0
>nal_11
7
rezultat je 28.>Exit code: 0
*/


rezultat mi izpiše, vendar imam spet problem pri izpisu vseh števk --->
moralo bi mi izpisat 1+2+3+4+5+6+7=28

Kak predlog?

Hvala, lp.
  #4  
Staro 25.10.2007, 16:34
pinky Uporabnik pinky ni prijavljen
VIP član
Prikazne slike uporabnika/ce pinky
Član od: Mar 2002
Naslov: v rožcah....
Sporočila: 107.037
Privzeto Re: program v c/c++

ja v for zanki izpisuj števila - prvič sam število, pol pa vsakič znak + in število - pa pazi da uporabiš ukaz za print, ki ne skoči pol v novo vrsto (ne vem kater je, ker C-ja ne poznam)
__________________
....pinky
  #5  
Staro 25.10.2007, 18:08
zeriX Uporabnik zeriX ni prijavljen
Uporabnik
Prikazne slike uporabnika/ce zeriX
Član od: Jan 2007
Naslov: Last bit of your memory
Sporočila: 875
Privzeto Re: program v c/c++

Citat:
Objavil-a pinky Prikaži sporočila
(ne vem kater je, ker C-ja ne poznam)
Ne programiraš ti v C#? oO



for(stevec=1;stevec<=stevilo;stevec++)
{
rez=rez+stevec;

}
tole spremeni v:
Koda:
stevec = 1;
printf("%d", stevec);
for (; stevec <= stevilo; stevec++)
{
  printf("+");
  rez = rez + stevec;
  printf("%d", stevec);
}
printf("= %d, rez);
Upam da se še dobro spomnim tega Cjevskega printf
__________________
-----
Za vse tiste katere nosite krzno. Pogledaj video, če ne zmoreš pa vsaj preberi.
  #6  
Staro 25.10.2007, 20:17
she Uporabnik she ni prijavljen
Novinec
Član od: Aug 2007
Sporočila: 17
Privzeto Re: program v c/c++

sem že uredila z do while zanko.. mal spremembe v kodi, sam vseen dela. Hvala vsem za pomoč!
  #7  
Staro 25.10.2007, 20:26
zeriX Uporabnik zeriX ni prijavljen
Uporabnik
Prikazne slike uporabnika/ce zeriX
Član od: Jan 2007
Naslov: Last bit of your memory
Sporočila: 875
Privzeto Re: program v c/c++

Hmm..jaz se pa mučim z to sovražno for zanko in potem poveš da lahko z while :P
__________________
-----
Za vse tiste katere nosite krzno. Pogledaj video, če ne zmoreš pa vsaj preberi.
  #8  
Staro 25.10.2007, 20:46
she Uporabnik she ni prijavljen
Novinec
Član od: Aug 2007
Sporočila: 17
Privzeto Re: program v c/c++

:P pa sej v bistvu je isto. s tem da v for zanki v prvem pogoju določiš kok je začetna vrednost, v drugem do kod gre, v tretjem pa s kakimi koraki gre... tk da izvaja, dokler ni tisti pogoj na sredini izpolnjen.. tu pa je isto :P
  #9  
Staro 25.10.2007, 21:36
zeriX Uporabnik zeriX ni prijavljen
Uporabnik
Prikazne slike uporabnika/ce zeriX
Član od: Jan 2007
Naslov: Last bit of your memory
Sporočila: 875
Privzeto Re: program v c/c++

V bistvu v foru rabiš samo pogoj, ostalo je samo pomoč.
But still. I hate for.
__________________
-----
Za vse tiste katere nosite krzno. Pogledaj video, če ne zmoreš pa vsaj preberi.
  #10  
Staro 25.10.2007, 22:56
Cvetlični deček Uporabnik Cvetlični deček ni prijavljen
Odvisnik
Prikazne slike uporabnika/ce Cvetlični deček
Član od: Jun 2002
Naslov: Kransterdaam
Sporočila: 12.028
Privzeto Re: program v c/c++

Citat:
Objavil-a zeriX Prikaži sporočila
Ne programiraš ti v C#? oO
c# nima printf

čestitke, she
__________________
In Soviet Russia, the government controls commerce.

Moj blog

 

Značke
c or c, program

Orodja za teme

Dovoljenja
Novih tem ne moreš odpirati
Odgovorov ne moreš objavljati
Priponk ne moreš dodajati
Svjoih objav ne moreš urejati

BB koda je Vključeno
Smeški - Vključeno
[IMG] koda je Vključeno
HTML koda je Izključeno
Hitra izbira

Podobne teme
Tema Avtor teme Forum Odgovori Zadnje sporočilo
Iščem preprost program za izdelavo iger Srt Računalništvo in internet 20 16.02.2008 11:19
glasbeni info (sejmi, programi, učenje ...) melancholy Glasba 4 27.07.2007 23:43
Antivirusni program zmajcy O storitvah 19 26.12.2006 10:23


Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 15:56.