|
Gospodarstvo podjetništvo, gospodarstvo, borza, finance, denar... |
|
Orodja za teme |
|
||
|
![]()
precej hipotetično in smešno vprašanje:
recimo da "odpreš" podjetje kjer naj bi imel sedež registriran na Luni, virtualno pisarno imaš v Veliki britaniji, za plačevanje pa si urediš preko enega izmed sistemov, ki ne zahtevajo da imaš registrirano podjetje. Izmisliš si lastnika podjetja (ki je oz. si pravzraprav ti) s katerim si v kontaktu le preko e-pošte. Lastnik te zaposli in ti preko pošte pošlje pogodbo. Strankam zaupaš, zato ti plačajo šele ko opraviš svetovanje na omenjeni račun, brez pogodbe in predplačila. Kje in kdo bi tu kršil pravila? Ti kot zaposleni imaš sklenjeno pogodbo in preko interneta opravljaš delo za podjetje iz Lune. Torej imaš le obveznost do slovenske države, da prihodke od plače prijaviš in plačaš davke. Če bi imel podjetje v neki državi, bi bil način ureditve, zakonov, plačevanja davkov od prihodkov, pravila poslovanja, ... stvar te države. Stvar koga pa je, če si izmišljiš sedež podjetja na Luni ![]() me zanima kaki bodo komentarji na tole |
|
|
|
||
|
![]()
pejt nazaj spat
|
|
|
|
||
|
![]()
luna ni planet.
|
|
|
|
||
|
![]()
Ampak to ni point, da ni planet.
|
|
|
|
||
|
![]()
Za vse nadaljnje informacije se obrni na Denisa Hopea, začetnika kolonizacije Lune.
|
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
![]() |
||
|
|
||
|
![]()
Sama hudobija te je...
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
oh, zdaj si me pa spregledal
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
zakaj taksni odgovori v mislu pejt spat? Pa sej sem rekel da je precej hipotetično vprašanje. Kaj je narobe s tem vprašanjem?
|
|
|
|
||
|
![]()
dobro hipotetično vprašanje, sam kaj ponujat ljudem, da bi vrgli denarce?
![]() |
|
|
Značke |
luna, planetu, podjetje |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 07:39.