|
||
|
![]()
Meni pa tanajtanjši od Barille, pa vsi tatemni, pa ene testenine iz Italije, ki imajo čili notri - kar fino pečejo, ja. :D
|
|
|
|
||
|
![]()
uuu, jst ljubim, poudarjam, ljubim pekoče stvari ... a se da tudi v slo kej takšnega dobit?
![]() |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
![]() |
||
|
|
||
|
![]()
jaz mam pa rada da je meso in gobe tud zdraven
|
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
![]() ![]() |
||
|
|
||
|
![]()
Pri omakah za testenine je najlepše, da jih lahko pripraviš v rekordno kratkem času in to tako, da pospraviš hladilnik in shrambno omaro. Skoraj ne moreš falit. Malo česenčka ali čebulce, kakšna konzerva iz morja, morda pozabljeno kurje bedro v zmrzovalniku, malo paradižnikove mezge ali pelatov, morda smetana namesto pomidorov. Za ne mesojede pa kakšna pozabljena zelenjava, lahko že ne preveč ugledna.
Skratka, 5 minut in stvar je gotova in skoraj vedno zelo okusna. |
|
|
|
||
|
![]()
morski sadeži mi ne ghredo ravno v slast...
![]() ![]() |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
kurja bedra+morski sadeži? Daj mitch tis nek gurmanski guru, napiš svoj najljubši recept za testenine. ![]() |
||
|
|
||
|
![]()
se strinjam z madmitchem.. daš kar imaš in skor vedno uspe. pa res je ful na hitrico narjeno..
|
|
|
|
||||
|
![]() Citat:
Citat:
Sicer pa, bolj ko razmišljam, kombinacija kakšnih kozic, školjk, malih hobic in kuretine sploh ne more biti slaba. Bom probal. In nimam najljubšega recepta, to pri meni ne gre tako, vse je stvar navdiha in trenutnega razpoloženja ter ingridienc, ki so na voljo. Lahko probaš tole: domače slane srdele (ne pozabi odstraniti kosti in glave) malo česna olivno olje pelati po želji belo vino srdele nasekljaš, treščiš na olje, malo potenstaš, dodaš česen, zaliješ z vinom in po želji dodaš pelate. Malo prevreš, odstaviš, dodaš NEOPRANE špagete, premešaš in dobertek. Že dolgo se mi po glavi valja ideja, da bi odprl gostilno brez jedilnega lista. Stregel bi par jedi, vsak dan druge in samo tisto, kar bi mi padlo tisti dan na pamet. Brez vseh upper class fancy neumnosti na silno velikih talarjih. EDIT: Moderator, admin; zbadanje med zverino in menoj je lokalnega pomena, ni namenjeno žaljenju verskih, gurmanskih, spolnih ali kakršnihkoli drugih čustev občanov, zatorej bi bilo zaklepanje ali brisanje brezpredmetno in odmik od pravil foruma. |
|||
|
Značke |
omake, testenine, zanje |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 23:39.