|
SiOL TV Pripombe, predlogi in vprašanja o SiOL TV, BOX, programskih shemah, kanalih, interaktivnih aplikacijah, videotekah. |
![]() |
|
Orodja za teme |
|
||
|
![]()
Zdravo,
SiOL TV imam sedaj dober mesec in poleg izpadov, me najbolj moti sinhronizacija med sliko in zvokom. Kadar gledaš dnevnik najprej vidiš kako človek nekaj pove, šele za tem pa pride zvok. Zanima me če imate tudi vi take težave ? Kajti na podpori so mi odgovorili, da se o tem uporabniki SiOL TVja ne pritožujejo, mene pa to zelo moti, sploh če gledaš tuj program brez podnapisov. Dodatna stvar, ki sem jo še opazil je, če to SiOLovo škatlo povežeš z HDMI kablom, TV ne sprejema teleteksta in si obsojen na informacije od SiOLa, ki pa so zelo počasne in prej prižgem PC in najdem kar me zanima. LP Ciril |
|
|
|
||
|
![]()
Kolker vem TTX ne gre prek HDMI. Je precej okorn in omejen servis, ki pa resda prinese nekaj dodatnih informacij. Eden pomembnejših razlogov, da že od začetka IPTV prisegam na varianto TV prek PC.
Pretiranih zamikov zvoka glede na moja merila v zadnjem času ne opažam. So pa občasno prisotni. A nič kritičnega v primerjavi izpred nekaj let. |
|
|
|
||
|
![]()
Teletext preko HDMI mora delovati! Tukaj je prej problem s strani siola...jaz imam prav tako probleme s teletextom in sicer z zatikanjem teletexta, čeprav imam sagem povezan preko scarta! 100% kriv siol kar se teletexta tiče! Kar se pa uporabe siol tv-ja tiče preko PC-ja se pa popolnoma strinjam da je to veliko boljša alternativa kot sagem komunikator! Tako ne rabiš već teletexta
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
http://forumi.siol.net/showthread.php?t=30585 + da ne boste rekli, da je to samo pri nas: http://www.digitalspy.co.uk/forums/s...d.php?t=552001 in http://www.cableforum.co.uk/board/10...-teletext.html
|
|
|
|
||
|
![]()
Ma kaj sploh rabite teletext. Še cnn ga več ne uporablja.
|
|
|
|
||
|
![]()
Torej lahko samo upamo, da nam v prihodnosti ne onemogočijo gledanja siol tv-ja preko vlc-ja, ker smo drugače v ri..
![]() |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
|
||
|
|
||
|
![]()
Miro74 pamtna ideja ja....samo se bojim, da siol zato ni zainteresiran :P
|
|
|
|
||
|
![]()
To je bila že nekajkrat dobro prežvečena tema preden je bil TTX sploh kakorkoli dostopen prek Siol TV ...........
Odločili so se pač tako kot je. |
|
|
|
||
|
![]()
Saj moja glavna pripomba ni bila teletekst in tudi nisem hotel pričeti te teme. Nisem sicer še študiral teh storitev, ampak po moje je teletekst podobna storitev kot RDS pri radijih, in v primeru priklopa na HDMI, se pravi na digitalno tehniko se ti signali ne prenašajo na TV in zato TTX ne deluje. (to je samo laično mnenje uporabnika)
Druga bolj moteča stvar pri meni je zamik zvoka in slike. Kako vi opažate te stvari ? Ali sta sinhronizirana ? Če npr. gledate poročila ali se odpiranje ust napovedovalca ujema z zvokom ? LP Ciril |
|
|
![]() |
Značke |
sinhronizacija, slike, zvoka |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
zanima me, iščem, ... kratki info | archi-sy | Galerije slik | 51 | 16.08.2009 16:21 |
SIOL TV - kvaliteta slike? | majstor | SiOL TV | 19 | 17.11.2008 21:45 |
Različna kvaliteta slike različnih programov | FireMan | SiOL TV | 9 | 25.01.2008 19:06 |
Sinhronizacija | th30ne | O storitvah | 24 | 23.10.2007 13:58 |
Šitina slike na Siol Tv | Vsemogočni | O storitvah | 4 | 10.09.2006 13:05 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 10:07.