Nazaj   Siol.net forumi > Storitve Telekoma Slovenije > SiOL TV

SiOL TV Pripombe, predlogi in vprašanja o SiOL TV, BOX, programskih shemah, kanalih, interaktivnih aplikacijah, videotekah.

Odgovori
 
Orodja za teme
  #1  
Staro 02.06.2007, 14:42
iNDigo Uporabnik iNDigo ni prijavljen
Novinec
Član od: Jun 2007
Sporočila: 12
Privzeto VHS/DVD snemalnik & SiOL TV komunikator

Mene zanima, kako povezati VHS/DVD snemalnik na TV komunikator, da bo snemalnik zaznal programe komunikatorja? Namreč, sedaj DVD zazna le tiste programe, ki jih televizija lovi preko antene, ne pa preko TV komunikatorja. Za pomoč se vam že vnaprej zahvaljujem.
Odgovorite s citatom
  #2  
Staro 02.06.2007, 21:10
jegrcek Uporabnik jegrcek ni prijavljen
Novinec
Član od: Sep 2006
Sporočila: 54
Privzeto Re: VHS/DVD snemalnik & SiOL TV komunikator

Posnameš lahko le tisti program ki ga trenutno predvaja komunikator, nepoznam načina da bi ti VHS/DVD sam izbiral kanal. Snemalnik in komunikator pa povežeš z scart kablom ali pa preko činčev ki so na sprednji ali zadnji strani
Odgovorite s citatom
  #3  
Staro 04.06.2007, 18:44
iNDigo Uporabnik iNDigo ni prijavljen
Novinec
Član od: Jun 2007
Sporočila: 12
Privzeto Re: VHS/DVD snemalnik & SiOL TV komunikator

Kolk lame...loh bi tko urihtali, da bi delalo...mislim, kaka logika...če hočm gledat neki program, nekega drugega pa snemat, sploh ni možno Joiii...ko bi bla vsaj pr men na voljo Siol plus...pol ne bi blo teh problemov...
Odgovorite s citatom
  #4  
Staro 05.08.2007, 11:42
Duh Uporabnik Duh ni prijavljen
Uporabnik
Prikazne slike uporabnika/ce Duh
Član od: Sep 2003
Sporočila: 1.372
Privzeto Re: VHS/DVD snemalnik & SiOL TV komunikator

hmmm...jaz pa imam drugo tezavo...povezal sem videorekorder med vmesnikom in TV...tako da gre signal TV cez videorekorder...programi normalno delajo BP...ce pozenem kasteo v rekorderju zalaufa film namesto programa, kar me ne moti...ce pa hocem snemat na rekorder pa ne gre...snema, snema...preverim kaj je posnel in nic...a delam kaj narobe al je mozno, da so programi kodirani ? Vem da je slo snemat...z istim rekorderjem, pred leti?
__________________
I am more concerned with my CHARACTER than my reputation, because "character" is what i really am, and "reputation" is merely what others "think" i am. TRUTH is that which separates the courageous
Odgovorite s citatom
  #5  
Staro 05.08.2007, 12:37
rock Uporabnik rock ni prijavljen
Mojster
Prikazne slike uporabnika/ce rock
Član od: Apr 2003
Sporočila: 4.780
Privzeto Re: VHS/DVD snemalnik & SiOL TV komunikator

A sigurno z tapravga vhoda signal pobira?
Odgovorite s citatom
  #6  
Staro 05.08.2007, 15:13
dkivi Uporabnik dkivi ni prijavljen
Banned
Prikazne slike uporabnika/ce dkivi
Član od: Jan 2006
Sporočila: 2.440
Privzeto Re: VHS/DVD snemalnik & SiOL TV komunikator

a ni neka fora da naj bi bili zaščiteni programi pred snemanjem(mogoče se motim ker nimam siol tv),ker recimo v angliji se tudi pay-tv ne da snemati(menda je nek signal zdraven ki moti),lahko samo gledaš kar naročiš
Odgovorite s citatom
  #7  
Staro 05.08.2007, 15:14
Duh Uporabnik Duh ni prijavljen
Uporabnik
Prikazne slike uporabnika/ce Duh
Član od: Sep 2003
Sporočila: 1.372
Privzeto Re: VHS/DVD snemalnik & SiOL TV komunikator

Rock

hmmm...sem tehnicno bolj al manj nepismen in zato verjetno ne razumem ravno najbolje tvojega vprasanja...

Po mojem ne more bit narobe z temi vhodi in izhodi (ali pa se motim zaradi nepoznavanja zadeve), ki jih trenutno uporabljam, ker signal preko rekorderja deluje...

skart iz aminota sem vtaknil v skart rekorderja...drugi skart pa iz rekorderja v TV...ko rekorder vklopim normalno lahko uporabljam SIOL TV...torej gledam, menjavam programe...enako kot prej, ko sem imel TV prikljucen direktno z aminota...upravljam z Siolovim daljincem...ce dam v rekorder kaseto in jo pozenem, mi predvajanje SIOLtvja prekine in zacne predvajati film s kasete...ko jo zaustavim se nazaj pokaze program SIOLTV in gledam TV dalje...do sem vse OK...ko pa hocem snemat program na kaseto pa nic ne posname...cas sicer tece, kaseta se vrti, ko pa preverim kaj sem posnel je samo tista modrina (cas tece)...

Kaj bi lahko to bilo? A je mogoce da so programi kodirani in se jih ne da tako enostavno presnemavati al je to samo plod mojega neznanja in nseposobnosti

Rock, hvala na trudu...upam na pomoc se vnaprej

Dkivi, mozno..je pa kake dve tri leta nazaj definitivno slo se snemat...ker sem posnel neke oddaje...z istim rekorderjem in preko SIOLa...mogoce so zdaj kaj spremenili?
__________________
I am more concerned with my CHARACTER than my reputation, because "character" is what i really am, and "reputation" is merely what others "think" i am. TRUTH is that which separates the courageous
Odgovorite s citatom
  #8  
Staro 06.08.2007, 17:17
fogy Uporabnik fogy ni prijavljen
Pripravnik
Član od: May 2006
Sporočila: 197
Privzeto Re: VHS/DVD snemalnik & SiOL TV komunikator

Duh mislim da si se napačno lotil povezave komunikatorja z rekorderjem. če prav razumem si povezal prvi (zgornji) scart komunikatorja z rekorderjem in potem rekorder s tvjem, torej zaporedno. čeprav to bi mislim da tudi moralo delovat, se pa izgubi kvaliteta na tak način zaradi šuma. za snemanje raje poveži rekorder z drugim (spodnjim) scartom komunikatorja, tv pa s prvim (zgornjim). torej vsakega zase. tv ima zgornji scart, rekorder pa spodnji scart. takšna povezava bi ti morala delovat normalno in tudi posnet program na kaseto/dvd. glej še, da ima rekorder pravi scart kanal nastavljen za snemanje, ker ima verjetno 2 programa namenjena za to (če iam 2 scart priključka). da ti snema modrino ponavadi pomeni to, da snemaš na napačnem scartu.

lp,
grega
Odgovorite s citatom
  #9  
Staro 06.08.2007, 20:51
Duh Uporabnik Duh ni prijavljen
Uporabnik
Prikazne slike uporabnika/ce Duh
Član od: Sep 2003
Sporočila: 1.372
Privzeto Re: VHS/DVD snemalnik & SiOL TV komunikator

Fogy,

Najlepsa hvala za pomoc. Delno si mi razresil problem. Lahko snemam, dal si mi misliti s tistimi programi na rekorderju. Malo sem se poigral z programi in zdaj snema...

Je pa res, da je kvaliteta slaba. Vezal sem tako kot si razumel - zaporedno. Ne vem kako bi lahko se drugace. "Komunikator" je verjetno "amino"? Ce sem te prav razumel, potem mi ni jasno kako lahko iz "aminota" (ali komunikatorja) potegnem se drugi scart kabel? Malo gledam mojega aminota in tam ni druge moznosti. Od spodaj navzgor imam 5 vhodov (ali izhodov?). Spodnji je povezava z modemom, 2, 3 in 4 so (rumen, bel in redc) povezava s scartom in zadnji zgronji je za napajanje. In to je to.

Al kaj narobe razumem al je moj amino (komunikator) star in nima opicje za drugo scart povezavo...

Lahko pa ze snemam

Hvala
__________________
I am more concerned with my CHARACTER than my reputation, because "character" is what i really am, and "reputation" is merely what others "think" i am. TRUTH is that which separates the courageous
Odgovorite s citatom
  #10  
Staro 06.08.2007, 21:34
fogy Uporabnik fogy ni prijavljen
Pripravnik
Član od: May 2006
Sporočila: 197
Privzeto Re: VHS/DVD snemalnik & SiOL TV komunikator

Duh ja se mi je zdelo da bo to krivo, vzporedno vezavo sem pač predlagal ker je najboljša rešitev za kvaliteto. mislil sem tudi da maš sagem in ne amino. sagem je nov siolov tv komunikator (amino se več ne prodaja) in ima dva scart izhoda; enega za TV, drugega za VCD/DVD recorder. kako le ta zgleda pa lahko vidiš v temle PDF-ju na strani 20 in 21: KLIK!
no glavno da si rešil težavo

lp,
grega
Odgovorite s citatom
Odgovori

Značke
komunikator, siol, snemalnik, vhs or dvd

Orodja za teme

Dovoljenja
Novih tem ne moreš odpirati
Odgovorov ne moreš objavljati
Priponk ne moreš dodajati
Svjoih objav ne moreš urejati

BB koda je Vključeno
Smeški - Vključeno
[IMG] koda je Vključeno
HTML koda je Izključeno
Hitra izbira

Podobne teme
Tema Avtor teme Forum Odgovori Zadnje sporočilo
SIOL Komunikator izkušnje bliskavica O storitvah 8 09.06.2007 23:04
SIOL komunikator markokov Tehnična pomoč 0 10.04.2007 16:59
siol komunikator pok SiOL Komunikator 87 11.01.2007 10:41
Varnost in Siol komunikator schnapsi SiOL Komunikator 10 08.12.2006 20:02
Siol komunikator težave miran74 SiOL Komunikator 7 22.11.2006 23:03


Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 04:14.