|
Gastronomija hrana in pijača, kuharski recepti, nasveti... |
|
Orodja za teme |
|
||
|
![]()
jerry daj prosim, no če se ti da
![]() Plis ![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Zal ne bo slo... Knjigo s tem receptom si lasti sestra in ga zal nimam doma
![]() Mogoce kdaj ob priliki, kdaj pa tocno, pa ne morm nc oblubt. |
|
|
|
||
|
![]()
ne vem sicer če je recept enak, a jaz sem poskusila takole :
SESTAVINE 1300 g govedine, narezane 250 g čebule 1/2 l Guinness piva 1 žlica moke česen 2 žlici olivnega olja začimbe: timijan, lovorov list, sol in poper Za cmoke: 175 g moke 80 g maščobe (lahko maslo) sveže nasekljan peteršilj sol in poper Na kuhalni plošči na olivnem olju na hitro popečemo meso. Nato ga odstranimo in na istem olju prepražimo čebulo. Meso vrnemo nazaj k čebuli, potresemo z moko, premešamo in dodamo pivo in začimbe. Vse skupaj damo v pečico, pokrijemo in kuhamo tri urena nizki temperaturi ( v originali 140°)... Medtem naredimo cmoke. Vse sestavine zmešamo, dodamo 3 do 4 žlice vode, oblikujemo cmoke in jih pol ure pred koncem kuhanja dodamo mesu. Potresemo s peteršiljem. Sama vzamem sicer več čebule, ker jo imam rada in dodam še en kup začimb po okusu, sploh česen ... meso mi je da best, cmočki pa tko tko ... |
|
|
|
||
|
![]()
Tole je zlo podobno, ja. Naj samo dodam, da mora biti pivo pod NUJNO Guinness. Enkrat sem probal z enim nasim (ne vem, a crnim baronom al kerim drugim) in je bilo ogabno... pregrenko, skratka. Za cmoke sem siguren, da not nisem dajal petersilja, mozno pa, da je sel not pecilni prasek. In kuhali so se zelo dolgo.
Vseeno se mi zdi tale receptic cito okej, s tem da se mi zdi mal velik govedine in mal premal piva. |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
|
||
|
|
||
|
![]()
a veš da sem pomislila ko sem jedla, kako bi zraven pasali dobri stari kruhovi cmoki ...
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Zihr je bols. Te `kepe moke' (vsaj v jamiejevem receptu) so se najbolj podobni knedlckom, kakrsne lahko dobis v ceskih pivnicah. Ne vem, ali tud irci delajo taksne, ker recept je sigurno od tam.
Pa golaz se mora kar dolg kuhat. Dve urci na minimalni mozni toploti in pokrito. |
|
|
|
||
|
![]()
jaz sem kuhala kot v receptu ... na 150°, 3 ure, pokrito ja, le na koncu si nisem mogla pomagati pa sem pustila ene četrt ure odkrito da je kuhinja bolj žlahtno zadišala ...
![]() jed je pa res irska ... |
|
|
|
||
|
![]()
zdajle lih kuham ta golaž. Še eno urco in pol pa je fertik.:P
Ne vem kaj bi blo za prilogo cmokov se mi ne da delat. Izbiram med toplo bageto ali špageti. ![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Bageto, itak.
Spageti ne bodo pasali zraven rahlo grenkastega golaza ![]() |
|
|
Značke |
enolončnice, golaži, podobno |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 03:21.