|
Dom in družina družinske tematike, starševstvo, otroci, stanovanja, gospodinjski nasveti ... |
|
Orodja za teme |
|
||
|
![]()
Me prepričuje en kolega, da je čist isto če daš v pomivalni stroj navadno kuhinjsko grobo mleto sol in ker je ta dost cenejša me zanima ali kdo ve če je to res. V navodilih piše, da se to ne sme, ker "njena kemična sestava povzroči okvaro stroja." A je sploh kakšna druga razlika v soli kot ta, da je v kuhinjski dodan jod, ki pa kolikor je meni znano, naj ne bi škodoval stroju. Torej zakaj se ne sme uporabljati navadne soli?
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Jaz bi rekla, da je isti šmorn. Tko kot kuhinjska sol in sol za na solato.
|
|
|
|
||
|
![]()
Če se ne motim je kuhinjska sol Natrijeva (Na), za pomivalne stroje pa Kalcijeva (Ca)
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
In kakšen je pravilen odgovor
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Calgonit sol se ne sme uporabljati pri pripravi hrane!
Kuhinjska sol se ne sme uporabljati v pomivalnih strojih, ker njena kemična sestava lahko poškoduje napravo za mehčanje vode in povzroči okvaro pomivalnega stroja. Tako piše v navodilih za uporabo Calgonit soli za pomivalne stroje. Jaz se navodil držim! |
|
|
|
||
|
![]()
Po moje to ni isto - mislim, da ima navadna kuhinjska sol večjo topnost od soli za pomivalni stroj.
Kar se kemijske sestave tiče, pa ne vem. ![]() Ampak da bi bila kalcijeva sol, dvomim, ker mi Ca pa mehčanje vode nekako ne gresta skupaj. |
|
|
|
||||
|
![]() Citat:
Citat:
|
|||
|
|
||
|
![]()
Ja, calgonit sol je draga, se pa dobi v trgovinah sol za pomivalne stroje v obliki kroglic (briketov), ki je bistveno cenejša (70 SIT/kg).
Mogoče gre za to, da je kuhinjska sol predrobna in ima tudi dodan kalijev jodid. |
|
|
|
||
|
![]()
Zakaj pa ne uporabljas tablet, ki ze vsebujejo sol za mehcanje vode.
![]() |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
|
||
|
Značke |
pomivalni, sol, stroj |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 10:32.