|
SiOL TV Pripombe, predlogi in vprašanja o SiOL TV, BOX, programskih shemah, kanalih, interaktivnih aplikacijah, videotekah. |
![]() |
|
Orodja za teme |
|
||
|
![]()
Lepo pozdravljeni
Rabil bi pomoč s strani vas kako si naj naštimam nastavitve za svoj LCD zaslon je Full HD in ima priklope HDMI,scart,vga in DVI. LCD je 23 inčen rabil bi pa nastavit vse nastavitve, ki bi bile primerne za moj LCD zaslon, naprimer kakšen mora biti format za njega in ali mora biti HD ali Edit nastavitev. Hvala vam za pomoč ![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Edid, 16/9.
|
|
|
|
||
|
![]()
Če je preko HDMI kabla, lahko nastavite format na samem komunikatorju:
1.) meni+rumena+modra >> HDMI nastavitve (tam vnesete resolucijo vašega tvja) 2.) Držite tipko TV toliko časa, da se levo na ekranu pojavi kvadratek, kjer piše original (large ali zoom), potem pa to tipko stisnete toliko krat, da bo na large. Seveda je ta slika spet odvisna od tega, na kak format imate nastavljen LCD (tako kot je rekel bejli- 16:9 ali pa pač kater drugi format, ki vam ustreza) |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
Problem je, ker mi na EDID sliko prekinja, na HD pa je skrčena v format 4:3 na 16:9 zaslonu tako da so črni robovi levo in desno, pri vedno več programih pa še zgoraj in spodaj. Tako da imam TV diagonalo namesto borih 26", neznosnih 19.5" |
||
|
|
||
|
![]()
TV tipka deluje samo, če je komunikator priklopljen na televizijo s HDMI kablom.
Tudi ostale nastavitve v HDMI nastavitvah veljalo le za HDMI povezavo. Če uporabljate komponentni vhod, si morate resolucijo nastaviti na televiziji. |
|
|
|
||
|
![]()
Jah, v mojem primeru mi sam tv ne omogoča preklopa resolucije ne na hdmi, ne na kompontentnem. Samo tv-tuner in scart. Res bi bilo fajn tole s "TV" tipko narediti tudi za komponentni vhod.
|
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
Če uporabim kakšen adapter iz hdmi na komponent (če obstaja), ali bo potem delovalo? |
||
|
![]() |
Značke |
formata, nastavitvi, pomoč |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
vprašanja: iščem, kje se kupi, ima kdo, pozna kdo ... | Sebbi | Prosti čas in igre | 141 | 09.03.2013 11:58 |
tema za društva - obveščanje, razstave, sterilizacija, peticije ... | Snif | Živalski svet | 208 | 24.02.2012 21:50 |
Vse ankete in podobno... ali prosim izpolni anketo | ViSoKa180 | Izobraževanje in šola | 138 | 14.05.2010 21:31 |
Pomoč pri nastavitvi modema | daltoni | Tehnična pomoč | 4 | 31.10.2007 12:00 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 11:53.