Nazaj   Siol.net forumi > Aktualno > Slovenija

Slovenija aktualni politični dogodki v Sloveniji ...

 
 
Orodja za teme
  #1  
Staro 21.05.2006, 21:56
yamamoto Uporabnik yamamoto ni prijavljen
Mojster
Prikazne slike uporabnika/ce yamamoto
Član od: Feb 2005
Naslov: STO, cona B
Sporočila: 3.641
Privzeto Lipicanci v jeklenem objemu Partije

Seveda govorim o partiji, ki je trenutno na oblasti in se poslužuje enakih pokvarjenih metod kot tista njena bolj slavna predhodnica.

http://www.delo.si/index.php?sv_path=41,35,137673

"Brejc: Vlada ima pravo rešitev

Slovenska vlada ima velik interes, da zagotovi obstoj kobilarne, za kar pa je potreben nov model vzreje, ki bo sledil najstrožjim kriterijem reje in vzreje, varoval naravno in kulturno dediščino, hkrati pa upošteval sodobne turistične tokove, je izpostavil predsednik sveta kobilarne. Tisti, ki tem spremembam nasprotujejo, niso ponudili nobenih rešitev, rešitve pa vlada ima, je še dodal.

Kobilarna Lipica bo kot prostor "miru in tišine" dobila kakovosten konjeniški program, ki ga bo dopolnjevala športna in rekreacijska ponudba. K sodelovanju bo pritegnila najvidnejše domače in tuje strokovnjake, oblikovala bo konjeniško akademijo z izobraževanjem za specifične konjerejske poklice, ki jih slovenski izobraževalni sistem ne vključuje, ob lipiški bo oblikovala še ekipo za dresuro konj za tekmovanja v tujini, lipicanec pa naj bi postal del obšolskih dejavnosti, vsaj na Primorskem, je napovedal Brejc.

Po njegovih besedah Lipica, kjer so prav danes začeli z otroškim programom, potrebuje tudi boljše prometne povezave,
medtem ko naj bi pestrejšo ponudbo na področju turizma zagotovil strateški partner, ki ga že iščejo, je pojasnil Brejc."


Nikjer pa niti besedice o mega igrišču za golf v sodelovanju s strateškim partnerjem, ki so mu seveda Lipicanci deveta briga.
Človeka, ki je sedaj predsednik sveta kobilarne in se je doslej v Sloveniji diletantsko ukvarjal že z marsičem, se gotovo mnogi spomnijo po tem, da je ob zamenjavi v vodstvu SOVE, odnesel domov cel kovček tajnih dokumentov, da bi si jih v krogu prijateljev v miru ogledali.
Za to dejanje ni bil nikoli obtožen izdaje državne tajnosti, predvsem zaradi polnih glav putra tako na eni, kot na drugi strani. Roka roko umije.

In sedaj, ko dve leti ni bil sposoben napraviti nič pametnejšega kot igrati golf, je kar naenkrat našel rešitev za Lipico v pestrejši športni in rekreacijski ponudbi. Da bi svoje umazane načrte zameglil, pa nekaj slepomiši o konjeniški akademiji.

Da bi bile lumparije navadnim državljanom še bolj jasne, poskrbi novinar tudi z naslednjima navedbama, ki sta zbežali cenzuri v časniku Delo:

V Kobilarni Lipica se sicer zadnja leta srečujejo s finančnimi težavami, ki so predvsem posledica izpada koncesijske dajatve od igralniške dajatve pred tremi leti, pa tudi nerentabilnega poslovanja turističnega dela javnega zavoda Kobilarna Lipica, medtem ko osnovna dejavnost - konjereja - še vedno prinaša pozitivne poslovne rezultate.

Težave namerava vlada, ki želi kraški biser ponovno uvrstiti na zemljevid Evrope, rešiti s statusnim preoblikovanjem javnega zavoda, kar bo usklajevalo ministrstvo za kulturo. Potekalo bo tako, da se bo v prvi fazi ustanovila oseba javnega prava z dvema organizacijskima enotama: kobilarno, ki bo opravljala javno službo, ter gostinstvo in turizem, ki bo opravljalo gospodarsko dejavnost in poslovalo na podlagi predpisov o gospodarskih družbah.

In tako, nam je vsem jasno, da je Brejcu uspelo priti do lastnega turističnega podjetja z golf igriščem. V španoviji seveda, a vendarle.

Da pa cenzuri zbežijo le redke novice, pa priča to, da o razprodaji 50 Lipicancev ne zvemo nič.  #2  
Staro 22.05.2006, 09:25
FerdoX Uporabnik FerdoX ni prijavljen
Uporabnik
Član od: Jul 2005
Sporočila: 1.504
Privzeto Re: Lipicanci v jeklenem objemu Partije

JA to je tko... naredil so načrt kakor naj bi Lipico uredili in jo naredili za turistično privlačnejšo. Amapak Yamamoto pravi da "pustmo to" ... ni važno... važno je da ne bo Igrišča za golf in da ne bi kdo "nepravi" kaj zaslužil pri tem in zraven še o nekih dokumentih, direktorjih SOVE...... PANIKA!!!!!

Torej Lipica je dejansko v JEKLENEM objemu partije. Tiste stare. NAj Lipica kar propade. Treba je onemogočiti "nezdrave" sile da recimo s kakšnim projektom obnove Lipice slučajno uspejo. NAj Lipicinaci pocrkajo da le ne bo kdo drug koval dobiček (političen in kakšen drugi) na ta račun. Lipica je NAŠA - PARTIJSKA in nesme niko da je dira.

Klasična partijska rdeča IZDAJA.
  #3  
Staro 22.05.2006, 09:28
cornholio Uporabnik cornholio ni prijavljen
Banned
Prikazne slike uporabnika/ce cornholio
Član od: Apr 2005
Sporočila: 3.811
Privzeto Re: Lipicanci v jeklenem objemu Partije

...če je golf igrišče s spremljajočim programom tako lukrativen in dobičkonosen posel, ga definitivno ne bi smeli prepustit državnim jaslim. dogovor o najemu in izključno privatna investicija svobodnega gospodarstva (strank v pospotku od SdS do evroposlancev) bi pravično osvobodila nevarnosti žuganja bruseljskega proti-subvencijskega prsta in kvazi izobraženih strokovnjakov rojenih in okuženih v prejšnjem sistemu
  #4  
Staro 22.05.2006, 09:56
namgyal Uporabnik namgyal ni prijavljen
Uporabnik
Član od: Jun 2004
Sporočila: 951
Privzeto Re: Lipicanci v jeklenem objemu Partije

Dejte, nehti se že preganjat.

1.) FerdoX - za začetek se nauči brati in ločevati, kaj je članek in kaj forumašev komentar. Mogoče ti bo lažje v življenju.

2.) Načrti, ki jih zdaj Brejc udejanja, so obstajali že v času LDS.

3.) Za razliko od LDS-jarjev, ki so se o tem sploh hoteli pogvarjati in stvari analizirati, je Brejc že ob nastopu mandata gladko povozil sleherno alternativo, ker je imel že izpred tega tukaj notri svoj interes. Povsem privatni. Način vladanja pač. Ne bom rekel - katere opcije.

4.) Če bi iz Lipice hoteli delat turistično uspešnico, bi bilo to povsem možno tudi brez novih igrišč. Ampak rabili bi sposoben mendžment, sposobnost povezovanja z ostalo kraško naravno turistično ponudbo, drugačen "attitude" do gostov in še kaj. Predvsem pa vizijo. Kajti, če je golf vizija, potem se vprašam - zakaj pa rabimo Lipico. Ne me zezat. Videl sem tiste goste, ki pridejo na golf. Tisti gosti ne rabijo Lipice. Lahko bi prišli tudi kamor koli drugam. Ker se jim gladko jeebe.
  #5  
Staro 22.05.2006, 12:22
namgyal Uporabnik namgyal ni prijavljen
Uporabnik
Član od: Jun 2004
Sporočila: 951
Privzeto Re: Lipicanci v jeklenem objemu Partije

@ ferdo

"Saj forumašev komentar sem pokomentiral. Način kritike Mladine."

Potem se opravičujem (in se sam učim branja).

Citat:
"Seveda. Vse je bilo že prej kar je dobrega. KAr je slabega je pa na zelniku SDS zraslo kajne?"

Tvoje besede, ne moje. SDS je samo genialno dokončala tisto, kar je bilo že prej "posejano". Ne dvomim, da bi bil rezultat isti ali podoben, če bi bila zdaj na oblasti LDS. Žal.


Citat:
"Očitno je to, da LDS ne samo da se je hotel "pogovarjati". Počel je SAMO TO; pogovarjal se je. Brejc je pa "pisda" ker hoče nekaj narest. In ti in tebi podobni kritiki Brejca vse veste kakšne zlobne nakane ima on odzadaj. Kot ponavadi. "

S prvim stavkom se strinjam - kot je razvidno iz zgornjega mojega odgovora. Glede Brejca. Dejva rečt samo to, da zelo dobro poznam človeka, ki je osebno z Brejcem komunicirial glede Lipice in golf igrišča. In da vem, kaj mu je Brejc govoril in predvsem, kako."Spet klasična floskula. Vizija???????

Od vizij ne boš imel ničesar. vizija je v ustih tistih, ki vse vedo kaj je treba storiti a ne storijo nič samo krinka za nesposobnost.

Tole da rabiš sposoben menagement in drugačen odnos pa meji na komedijo. ZA take zadeve je bil vedno samo en recept - DOBIČEK. Treba je to naresti ZANIMIVO in predvsem DONOSNO pa bo imel SPOSOBEN management INTERES da kaj postori. ČE pa samo nekaj flozamo o "vizijah" bomo od tega slabo živeli. Konji v Lipici pa še manj.

PS: Tisti ki tako omalovažujoče govori o golfistih, ki so en vrsta turistov je prvi, ki bi moral spremeniti malce attitude"

Kar pomeni, da mi ne daješ pravice do svojega mišljenja? Dragi Ferdo, nizka. Jaz pač ne delam kot turistični delavec v Lipici, zatorej je moj attitude povsem irelevanten za poslovni rezultat Lipice. Vizija je floskula, se strinjam. Ampak, če ne veš, kaj sploh hočeš, si lahko dobiček vtakneš nekam, ker ga ne bo. Moja teza je preprosto, da tisti, ki propagirajo golf ne vedo, kaj hočejo s konji. In tukaj sem na strani konjev. Žal mi je. Zanimivost Lipice - ko že ravno govoriš o tem - so konji, ne golf. Golf je enako dober na Bledu, v Portorožu, na Mokricah in še kje. Ampak tam ni konjev. Tam tudi ni zgrešenih igralniških investicij. Konji v Lipici, by the way, od golfa tako ali tako ne bodo živeli. Bodo vegetirali. Na Dunaju in v Italiji si bodo pa veselo meli roke, ker bo Lipica končno izgubila še enega od zadnjih argumentov, zakaj bi bili Lipicanci slovenski. To, da bodo konji živeli, je samoslepilo takšnih, ki verjamejo svojim strankam in svojim ljudem. Zame je Brejc enak prasec kot je bil prejšnji minister z isto "vizijo". Si ti o sebi upaš reči kaj takšnega?

Ups, še tole - kako pa to, da je bila pred pol leta vladna pomoč Lipici odobrena šele - in natančno dan po tem, ko so bili odstranjeni dejavniki, ki so nasprotovali golfu? Takšno izsiljevanje je kajpak vzor poslovnega ravnanja v interesu konjev, kajne Ferdo?
  #6  
Staro 22.05.2006, 12:40
FerdoX Uporabnik FerdoX ni prijavljen
Uporabnik
Član od: Jul 2005
Sporočila: 1.504
Privzeto Re: Lipicanci v jeklenem objemu Partije

Citat:
Objavil-a namgyal
Kar pomeni, da mi ne daješ pravice do svojega mišljenja? Dragi Ferdo, nizka. Jaz pač ne delam kot turistični delavec v Lipici, zatorej je moj attitude povsem irelevanten za poslovni rezultat Lipice. Vizija je floskula, se strinjam. Ampak, če ne veš, kaj sploh hočeš, si lahko dobiček vtakneš nekam, ker ga ne bo. Moja teza je preprosto, da tisti, ki propagirajo golf ne vedo, kaj hočejo s konji. In tukaj sem na strani konjev. Žal mi je. Zanimivost Lipice - ko že ravno govoriš o tem - so konji, ne golf. Golf je enako dober na Bledu, v Portorožu, na Mokricah in še kje. Ampak tam ni konjev. Tam tudi ni zgrešenih igralniških investicij. Konji v Lipici, by the way, od golfa tako ali tako ne bodo živeli. Bodo vegetirali. Na Dunaju in v Italiji si bodo pa veselo meli roke, ker bo Lipica končno izgubila še enega od zadnjih argumentov, zakaj bi bili Lipicanci slovenski. To, da bodo konji živeli, je samoslepilo takšnih, ki verjamejo svojim strankam in svojim ljudem. Zame je Brejc enak prasec kot je bil prejšnji minister z isto "vizijo". Si ti o sebi upaš reči kaj takšnega?

Ups, še tole - kako pa to, da je bila pred pol leta vladna pomoč Lipici odobrena šele - in natančno dan po tem, ko so bili odstranjeni dejavniki, ki so nasprotovali golfu? Takšno izsiljevanje je kajpak vzor poslovnega ravnanja v interesu konjev, kajne Ferdo?

NE vem kje bi jaz tebi jemal kakšno pravico? In kako se to naredi tudi ne vem. Pravim samo da so golfisti razred turistov, ki niso tako zanemarljivi in so precej višje kot Srbski ali Hrvaški skijaši v Kranski Gori.

Golfist ni gost, ki mu je samo do golfa. Golf igra veliko konjerejcev in na sploh ljudi, ki se ukvarjajo s plemenskimi konji. To se mi sploh ne zdi tako napačno in nimam blage veze zakaj je Golf naenkrat nekakšna škodljiva panoga in nekaj slabega.

Takole se v reklami za Avstrijsko Štajersko piše:

Styria
Geographical and regional characteristics
Styria, the federal state in the South-East of Austria, with a common boarder to Slovenia, fascinates in comparison to other industrial locations for example with a beautiful landscape (61 per cent covered by forests), a rich cultural heritage (just think of the historic centre of the City of Graz or the Abbey of Admont, the “Styriate” (classical music festival), the Styrian Autumn (cultural modern event)), the famous Lipizaner horses and cosy inns along the Styrian wine route. Apart from this there are a number of wellness-spas in the south of Styria. Styria is also famous for its sportive projects like Alpentour (longest mountain-bike route of Europe), “Hufeisentour” (horse–riding tour) and ski events. In the past few years Styria has developed amazing golf tourism.
Skratka Golf je ponudba za sprostitev tako kot ostali naravni športi. NE rečem da je Golf NUJEN ali EDINA možnost. Ne zdi se mi pa tako zgrešena investicija. Vsaj zaenkrat je Golf kar donosna zadeva. Res ne vidim kaj bi tu bil problem.


Glede izsiljevanja: če je Lipica tako v riti da je popolnoma odvisna od državne pomoči, potem se obrni na neko drugo vlado in nek drug "sposoben management". Menda ne bo nekdo ki je Lipico spravil na rob preživetja diktiral kaj je za Lipico dobro in kaj slabo. Jaz bi jih brcnil v rit prvi dan vladanja.
  #7  
Staro 22.05.2006, 13:36
namgyal Uporabnik namgyal ni prijavljen
Uporabnik
Član od: Jun 2004
Sporočila: 951
Privzeto Re: Lipicanci v jeklenem objemu Partije

@ ferdo: saj tukaj pri Lipici pravzaprav ne gre za golf kot takšen. Gre za nekaj drugega: lipiški konji so takšni kot so zaradi določenega načina vzreje, hranjenja, pašnje. Kar hočejo narediti z golfom je pa to, da ga hočejo povečati (tistih slavnih dodatnih 6 ali 9 lukenj) - in sicer na že sicer zožani predel, kjer so imeli konji svoj naravni habitus. Če si plastično predstavljava: kot da bi ti vzeli vrt pred hišo in ti "v zameno" pustili par lončnic na balkonu, kamor lahko sadiš svoj paradjz. Pardon, to je kontaminirana beseda - reciva solato.

Tako, da se razumeva: nimam nič proti golfu kot takšnem - v tem konkretnem primeru pa se mi vendarle zdijo konji večja prioriteta od golfa, če že moram izbirati. Zato, ker si naivno predstavljam, da bi se tudi golf igrišče dalo urediti drugače, z več takta in več prijaznosti do tistega, zaradi česar je Lipica v prvi vrsti Lipica.

Glede managementa se strinjam. Ma ne managmenta. Cele naše turistične panoge, ki ne ve, kaj bi sama s sabo...
  #8  
Staro 22.05.2006, 13:48
metamorf Uporabnik metamorf ni prijavljen
Obsedenec
Prikazne slike uporabnika/ce metamorf
Član od: May 2003
Sporočila: 19.404
Privzeto Re: Lipicanci v jeklenem objemu Partije

Citat:
Objavil-a FerdoX
JA to je tko... naredil so načrt kakor naj bi Lipico uredili in jo naredili za turistično privlačnejšo. Amapak Yamamoto pravi da "pustmo to" ... ni važno... važno je da ne bo Igrišča za golf in da ne bi kdo "nepravi" kaj zaslužil pri tem in zraven še o nekih dokumentih, direktorjih SOVE...... PANIKA!!!!!

Torej Lipica je dejansko v JEKLENEM objemu partije. Tiste stare. NAj Lipica kar propade. Treba je onemogočiti "nezdrave" sile da recimo s kakšnim projektom obnove Lipice slučajno uspejo. NAj Lipicinaci pocrkajo da le ne bo kdo drug koval dobiček (političen in kakšen drugi) na ta račun. Lipica je NAŠA - PARTIJSKA in nesme niko da je dira.

Klasična partijska rdeča IZDAJA.
Točno! Če pogledamo pod črto bilanco Lipice zadnjih let, je jasno, da crkuje že dolgo časa in je na dobri poti, da dokončno crkne.
Jasno je, da je totalna bedarija, da takšna stvar kot je Lipica z vso svojo slavo in tradicijo potrebuje državno pomoč. To je absurd prve vrste in tipično komunajzarsko blebetanje in neumnost. Takšne znamenitosti morajo ravno zaradi tega, kar so, državi prinesti denar. Veliko denarja. Blebetanje o tem, kako gldo gldo da je golf igrišče, je seveda traparija - kot državljan te države nisem pripravljen gledati, kako ta znamenitost propada in požira državni denar namesto da bi ga državi prinašala. Kdo ve za te naše lipicance? Enih par pesnikov morda, vsi ostali gledajo avstrijski konjski cirkus z lipicanci. In v visokoproračunskih ameriških filmih se glavni junaki kregajo - a so lipicanci španski ali portugalski konji.
Lipica mora postat znana širši javnosti, to pa lahko dosežeš le tako, da jo do neke mere skomercializiraš in da se ta skomercializirana varianta konstantno oglašuje s svojim denarjem. In golf je kljub vsemu precej "kulturen" način komercializacije.
__________________
Ni res da so med nami ljudožerci. Zadnjega smo pojedli včeraj.

Vse napisano je zgolj moje osebno mnenje.
  #9  
Staro 22.05.2006, 14:11
cornholio Uporabnik cornholio ni prijavljen
Banned
Prikazne slike uporabnika/ce cornholio
Član od: Apr 2005
Sporočila: 3.811
Privzeto Re: Lipicanci v jeklenem objemu Partije

...koalicijska pogodba poudarja privatizacijo. aja, država mora prej zgradit golf, poj se pa šele sprivatizira...matr sm butl
  #10  
Staro 22.05.2006, 14:48
FerdoX Uporabnik FerdoX ni prijavljen
Uporabnik
Član od: Jul 2005
Sporočila: 1.504
Privzeto Re: Lipicanci v jeklenem objemu Partije

Citat:
Objavil-a metamorf
Točno! Če pogledamo pod črto bilanco Lipice zadnjih let, je jasno, da crkuje že dolgo časa in je na dobri poti, da dokončno crkne.
Jasno je, da je totalna bedarija, da takšna stvar kot je Lipica z vso svojo slavo in tradicijo potrebuje državno pomoč. To je absurd prve vrste in tipično komunajzarsko blebetanje in neumnost. Takšne znamenitosti morajo ravno zaradi tega, kar so, državi prinesti denar. Veliko denarja. Blebetanje o tem, kako gldo gldo da je golf igrišče, je seveda traparija - kot državljan te države nisem pripravljen gledati, kako ta znamenitost propada in požira državni denar namesto da bi ga državi prinašala. Kdo ve za te naše lipicance? Enih par pesnikov morda, vsi ostali gledajo avstrijski konjski cirkus z lipicanci. In v visokoproračunskih ameriških filmih se glavni junaki kregajo - a so lipicanci španski ali portugalski konji.
Lipica mora postat znana širši javnosti, to pa lahko dosežeš le tako, da jo do neke mere skomercializiraš in da se ta skomercializirana varianta konstantno oglašuje s svojim denarjem. In golf je kljub vsemu precej "kulturen" način komercializacije.

Sej točno to.

Lipicanski "manegement" bi najraje še naprej ožemal državni denar ne da bi država, ker os pač gor trenutno "nezdrave" sile lahko karkoli pri tem pogojevala.

Tisti ki tala denar postavlja pogoje in ne tisti, ki ga neprestano ožema in ožema. ČE tega trenutni manegement Lipice ne dojema potem to definitivno ni "sposoben" manegement.
 

Značke
jeklenem, lipicanci, objemu, partije

Orodja za teme

Dovoljenja
Novih tem ne moreš odpirati
Odgovorov ne moreš objavljati
Priponk ne moreš dodajati
Svjoih objav ne moreš urejati

BB koda je Vključeno
Smeški - Vključeno
[IMG] koda je Vključeno
HTML koda je Izključeno
Hitra izbira


Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 12:15.